Till startsidan
LKAB MEK

Om oss

LKAB Mekaniska är en komplett partner för stålkonstruktion och maskinbearbetning. Vi har maskiner, lokaler och kompetens att produktutveckla, konstruera och leverera allt från små komponenter till stora stålkonstruktioner för främst gruv-, process- och tillverkningsindustrin

Vi erbjuder allt från hög precision till tung stålkonstruktion. Vi tillverkar komponenter eller helt färdiga produkter, unika detaljer eller serieproduktion.

 Vi har bred erfarenhet och personal med hög kompetens. Vi kan åta oss tillverkning i såväl små som stora serier, uppdrag med egen produktutveckling eller legoarbeten samt utföra montage och underhåll av maskiner ute i fält. Vår breda och djupa kunskap samt mångåriga erfarenhet av vitt skilda industriprojekt, ger oss kompetens att leda projekt från ritbord till lackering.

Sedan 1975 har vi fungerat som en kompetent samarbetspartner och leverantör till vår största kund, LKAB, och vår verksamhet är en viktig länk i LKAB:s vision om 37 miljoner ton färdiga produkter per år.

Att vi spelar en viktig roll i LKAB:s tekniska och produktiva tillväxt har utvecklat oss som företag. Kontinuerliga investeringar i ny teknik och kompetensutveckling har gett oss kunder bland såväl lokala verkstads- och entreprenadföretag som bland större internationella företag som exempelvis Atlas Copco, GIA, Sandvik, Rymdbolaget och amerikanska NASA.