Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

LKAB Mekaniska är en komplett partner för stålkonstruktion och maskinbearbetning. Vi har lokaler, maskiner och kompetens att produktutveckla, konstruera och leverera allt från små komponenter till stora stålkonstruktioner för främst gruv-, process- och tillverkningsindustrin. Vi hjälper också våra kunder öka effektiviteten och lönsamheten genom att exempelvis erbjuda underhålls- och serviceavtal.

Sedan 1975 har vi fungerat samarbetspartner och leverantör till vår största kund, LKAB, och vår verksamhet är en viktig länk i LKAB:s vision om ökad produktion. Att vi spelar en viktig roll i LKAB:s tekniska och produktiva tillväxt har också utvecklat oss som företag och gett oss kunder bland såväl lokala verkstads- och entreprenadföretag som större internationella företag. Våra kunder har under åren varit bland andra Atlas Copco, GIA, Sandvik, Rymdbolaget och amerikanska NASA.

Omsättning: ca 300 MKR 2020

Antal anställda: 140 stycken 2020

Ägandeskap: Luossavaara-Kiirunavaara AB, 100 procent

Verksamhetsorter: Kiruna och Malmberget