Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube
Bild på man som svetsar

Förutom den miljömässiga och ekonomiska hållbarheten i vår vardag arbetar vi dedikerat med säkerheten. Vi tycker inte att någon ska behöva skada sig på arbetet. Och, viktigast av allt, så tror vi på noll antal olycksfall!

Hur kan vi nå dit? Automatiserade processer, moderna verktyg och rutiner kanske hjälper oss på traven men sannolikt inte ända fram. Vi tror att vi som medarbetare tillsammans kan göra mycket; miljöerna vi arbetar i kommer aldrig bli riskfria men genom att påminna varandra både när vi gör rätt och när vi gör fel, så kan vi komma väldigt långt. Olycksfallsfrekvensen för LKAB-koncernen år 2017 var 6,7 olycksfall med frånvaro per miljon arbetade timmar. Det gemensamma målet för hela LKAB är 3,5 fram till år 2021.

Under 2018 implementerades de så kallade ”fem gyllene reglerna” i den division som LKAB Mekaniska verkar i. Reglerna ber oss att välja rätt väg i vardagen. Syftet med de gyllene reglerna är inte att bli övertydlig, utan snarare en uppmaning att tänka till en extra gång.