Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

"Ingenting är märkvärdigt om man gör enligt standard"

Rolf Fors. Foto: Jarl Uggla.

​Rolf Fors tackar för sig och går efter 12 år på LKAB Mekaniska nu i pension. ​Hela 43 års erfarenhet har Rolf av svets och svetskvalitet och blev 2008 utbildad IWS (International Welding Specialist).

Under sina år på företaget har Rolf jobbat i lite olika roller och de senaste åren som projektledare. Då LKAB Mekaniska sedan 2017 är certifierade enligt EN 1090–2 har han även haft uppdraget som huvudsvetsansvarig vilket innebär att man är med från offert till slutleverans av all svetsad produkt.


 — Vår personal på LKAB Mekaniska besitter en bred kompetens och erfarenhet inom svetsbranschen och som svetsansvarig ser man till att ta fram underlag som t.ex. WPS (svetsprocedurer), svetsplaner m.m. säger Rolf. Jag är med och ser till så de som utför svetsjobben har de rätta förutsättningarna för att göra produkten enligt standard, exempelvis ISO 3834.

Ny svetsansvarig på LKAB Mekaniska blir Tord Hugin som tar över efter Rolf och blev utbildad IWS 2018.

— Tord har arbetat på LKAB Mekaniska i 21 år på svetsavdelningen och det känns tryggt att lämna över stafettpinnen till honom, avslutar Rolf.

Vi tackar Rolf för sina år hos oss och önskar honom lycka till med pensionärslivet!