Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube
Björn stoppar läckage
Björn Lindqvist besiktigar och renoverar pressluftfilterplattor. Foto: Jarl Uggla.

— Det gäller att ha ett gott öga för detaljer när man gör besiktning av plattorna för att sedan avgöra vilken grad av renovering som behöver göras för att få ett bra resultat. Jag gillar just den här typen av arbete och trivs väldigt bra med mina kollegor på jobbet – vi lär oss av varandra säger Björn som tillägger att varje platta väger ca 550 kg och kräver en varsam samt säker hantering.

2019 började Björn Lindqvist jobba på LKAB Mekaniska (tidigare MCV) på NIO-området. Arbetsuppgifterna består av att renovera pressluftfilterplattor för KK3.

Med pressluftsfiltret avvattnas sligen genom att man pumpar in slurry i filtret. Hydraulcylindrarna håller ihop filtret i stängt läge under inpumpning och torkning. Torkningen sker med hjälp av tryckluft. Därefter töms filtret för att slutligen tvättas med vatten.

— Våra lokaler på nio området är väl avpassade för projekt och återkommande jobb som dessa och vi har med tanke på detta förbättrat säkerheten med vår nyinstallerade ABUS travers 16/6,3 ton med viktindikator, förklarar Jimmy Malmström Produktionsledare på reparationsflöde

Jimmy Malmström