Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Hanna Montin trivs på sitt nya industrijobb hos LKAB Mekaniska

Hanna Montin trivs på sitt nya industrijobb hos LKAB Mekaniska en viktig pusselbit i logistik
Hanna Montin .Foto: Jarl Uggla.

​- Kommer man från Södra Sverige så låter Kiruna lite spännande och exotiskt och när jag läste jobbannonsen så kändes Mekaniska rätt för mig. Jag har nu varit här tre månader och fått en bra introduktion och stöd från arbetskamrater samt produktionsledning för att vidare kunna utvecklas och så bidraga till verksamheten, säger Hanna Montin.

​Hanna har gått industrigymnasiet och har sedan examen provat på lite olika arbeten inom skärande bearbetning och svets innan hon såg annonsen från LKAB mekaniska. Där det fanns en ledig tjänst som maskinoperatör som Hanna Montin sökte. Flyttlasset gick, i maj, upp till Kiruna från Skåne.

- Verkstadsjobb är inte så tungt utan mer intressant än vad man kan tro, till exempel med avancerade styrsystem. Vi har behov av att sprida detta och på så sätt få in flera tjejer till verkstadsindustrin tillägger Hanna.

LKAB Mekaniska fortsätter att växa för att bygga en starkare koncerngemensam verkstadsstruktur. Målet är att ha en större förmåga att agera som en viktig strategisk leverantör till LKAB och utföra fler och mer komplicerade uppdrag. Framgångsfaktorer är att analysera behoven och tillsammans med produktion och driften välja de kategorier och delar av processen som vi vill återvinna, stärka samt behålla egen kompetens kring. Detta blir ett löpande arbete framöver.

- Det behövs fler kvinnor inom industrin för en ökad mångfald och framtida kompetensförsörjning speciellt inom en sådan teknikintensiv verksamhet som LKAB har, säger Jarl Uggla vd LKAB mekaniska.