Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Hans Hanses blir ny vd på LKAB Mekaniska

Hans Hanses blir ny vd på LKAB Mekaniska
Hans Hanses

—   Min roll blir att fortsätta att bygga LKAB Mekaniska till en ännu starkare service- och underhållsleverantör och därigenom bidra mer till ökad effektivitet för LKAB, förklarar Hans Hanses, blivande vd på LKAB Mekaniska. 

Hans Hanses från Östersund blir ny på LKAB Mekaniska och kommer närmast från tjänsten som vd på SMP Parts AB som tillverkar redskap till grävmaskiner. Dessförinnan var han vd på Zepro (Z-Lyften produktion AB) som tillverkar och säljer bakgavellyftar för lastbilar och trailers. Innan det var han vd på Engcon Nordic och Mähler & Söner AB. Hans har även haft ett flertal ledande positioner inom produktion, försäljning och inköp.

— Jag kommer att inleda mitt arbete med att lära känna mina medarbetare, våra produkter och kunderna. Det är med tillförsikt jag ser fram emot att ta vid utvecklingsresan och bidra med min erfarenhet och kompetens för att utveckla vår verksamhet och organisation ytterligare, avslutar Hans Hanses.

Hans är maskiningenjör i grunden och har därefter läst organisation, ledarskap och ekonomi. Han inledde sin yrkeskarriär som egen företagare i Jämtland men har de senaste tjugo åren haft olika ledande befattningar där han ingått i ledningsgruppen och haft såväl resultat- som personalansvar. Hans finns på plats från första februari och tillträder som vd från och med första mars.

— Jag hälsar Hans varmt välkommen till Affärsområde specialprodukter och rollen som vd på LKAB Mekaniska. Hans gedigna bakgrund skapar fina möjligheter för att fortsätta utvecklingen av vår koncerngemensamma verkstadsstruktur, säger Leif Boström direktör för Affärsområde Specialprodukter.