Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Hydraulsystemen - en viktig processfaktor

Hydraulsystemen - en viktig processfaktor
hydraulikgruppen. Foto: Jarl Uggla.

— ​Ett hundratal olika kritiska hydraulpumpar och cylindrar kräver en god omvårdnad för att säkerhetsställa en hög driftssäkerhet i våra produktionsprocesser, säger Jarl Uggla vd på LKAB Mekaniska.

I hydrauliska anläggningar överförs, styrs och reglas energi inom ett kretslopp med hjälp av en vätska under tryck. Olja används i regel som överföringsmedium. Användarvänlighet, renlighet och säkerhet är viktiga ledord i det praktiska arbetet.

— Hydraulgruppen på LKAB mekaniska på Nio-området har ett mångsidigt kunnande och en heltäckande kompetens till att felsöka, underhålla och utveckla dessa system, betonar Tony Johansson tekniker.

— Vi möts av spännande utmaningar varje dag, en del planerade och en del mer oplanerade där vi snabbt måste sätta in rätt åtgärder, påpekar Emil Pääjärvi som arbetat i gruppen under sex år.

Emil går just nu en kompetensutvecklingsutbildning vilken snart efter examen leder fram till en teknikerbefattning.

Hydraulgruppen utför tillståndskontroller, (TK), avhjälpande underhåll (AU) och förbättrande underhåll (FU) av utrustning inom SAK-verken och nytillverkning samt komponentreparationer åt kunder som finns inom förädlingen. Det handlar om att stödja verksamheten inom alla områden gällande hydraulik och deltaga inom underhåll och projekt.

— Vi söker nu flera medarbetare och vi är glada att Niki Raisola mekaniker har kommit till oss sedan en vecka, han känner sig nöjd med sitt val och blev snabbt inkluderad som en i gänget, framhåller Simon Taaveniku, produktionschef i hydraulgruppen på LKAB Mekaniska.

Kristian Suup, gruppchef KA3/KK4 diskuterar med Simon Taaveniku, rörande en utökad samverkan av tillståndskontroller(TK). Foto: Jarl Uggla

— Vi känner idag ett stort stöd av hydraul gruppen och ser fram emot ett utvidgat arbete tillsammans för en ökad teknik och servicenivå säger Kristian.