Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

MCV och LKAB Mekaniska går samman från första juni

MCV och LKAB Mekaniska går samman från första juni
LKAB Mekaniska (till vänster) och MCV (Mekaniska centralverkstaden) på LKAB i Kiruna går samman till en gemensam organisation.

​— Vi kan glädjande konstatera att efter god samverkan och förhandlingar går integrationen för en starkare service- och underhållsorganisation vidare enligt plan och med det önskar vi MCV-personalen varmt välkomna till vårt gemensamma team, säger Jarl Uggla vd på LKAB Mekaniska.

​Det finns behov av att stärka både underhållsförmågan samt att samordna verksamhetsstrukturen för LKAB, speciellt för den "röda linjen" av malm och pelletsprocessen. Som resultat av detta samlar vi och utvecklar kompetens kring underhåll och service tillsammans med toppmodern utrustning.
 
En koncerngemensam verkstadsstruktur har en större förmåga att agera som en viktig strategisk leverantör till LKAB då den kan utföra fler och mer komplicerade uppdrag. Framgångsfaktorer är att analysera behoven och tillsammans med produktion och driften välja de kategorier och delar av processen som vi vill återvinna, stärka samt behålla egen kompetens kring. Detta blir ett löpande arbete framöver.
 
— Det är roligt att vi har fått sådan positiv respons för denna uttalade strategi som resulterade i en sammanslagning. Vi behåller givetvis båda verksamheterna på Lastvägen respektive NIO-området vilka har olika specialiteter men som nu får möjligheten att få bättre samverkan och utvecklas. Vi är en verksamhet som kommer att investera och satsa för att skapa ytterligare möjligheter för en ökad driftstillgänglighet för produktionen inom LKAB förklarar Jarl Uggla vidare.