Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Säkerheten är alltid först på LKAB Mekaniska

Säkerheten är alltid först på LKAB Mekaniska
SAM-möte på LKAB Mekaniska. Från vänster: Robert Nyberg, Peter Popper, Camilla Andersson och Jarl Uggla.

—    SAM – systematiskt arbetsmiljöarbete är en viktig process för att säkerhetsställa en god arbetsmiljö och hantera risker i verksamheten. Vi är och har ett kvalificerat team här som arbetar just med detta berättar Jarl Uggla, vd på LKAB Mekaniska.

Peter Popper KMA*-utvecklare stöttar LKAB Mekaniska i detta viktiga och ständigt pågående arbete. Här finns även ett AMG-möte (arbetsmiljögrupp) schemalagt varje kvartal och där respektive produktionschefer deltar som representanter för sin grupp.

—      Vi har utvecklande dialoger där vi också ställer krav på varandra och ser en löpande positiv utveckling mellan våra AMG:er, säger Peter Popper som leder dessa möten.

Camilla Andersson KMA-ansvarig på LKAB Mekaniska har ett varierande arbete både på fältet, i driften samt i verkstäderna.

—      Säkerhet och arbetsmiljötänk är det viktigaste i vårt arbete och här måste vi hela tiden vara aktiva i den dagliga verksamheten och inte glömma att ha ett sunt förhållningssätt, menar Camilla Andersson.

Sektionschef Robert Nyberg som ansvarar för LKAB Mekaniskas verkstäder på Lastvägen och Nio-området ser nu en möjlighet att lära av varandras verksamheter efter sammanslagningen i juni tidigare i år.

—      Bara detta att vi nu infört pulsmöten på Nio-området där vi dagligen går igenom risker och hot samt ser till att hantera dessa på ett säkert sätt så vi mår bra, är väldigt positivt , påpekar Robert Nyberg

*KMA står för kvalitet, miljö och arbetsmiljö.