Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Underhåll med målet är att öka tillgängligheten för LKAB

Underhåll med målet är att öka tillgängligheten för LKAB
Underhållsstoppen kräver mycket planering och arbete med att upprätthålla säkerheten.

— Fältstyrkan på LKAB Mekaniska jobbar hårt med att öka tillgängligheten för LKAB. Här arbetas det med funktionsansvar mot LKAB och ett proaktivt arbete med personalen för att tillgodose LKABs behov ännu bättre. Fältstyrkan består i dagsläget av 14 fälttekniker och tre byggledare. Och vi samarbetar även tillsammans med många underentreprenörer förklarar Peter Degerbjörk, Gruppchef för Underhåll på LKAB Mekaniska.

 

LKAB Mekaniskas byggledare Mathias Videhall, Anton Ekepil och Rikard Pounu som möter många av LKABs arbeten från projektform och underhållstopp/akuta arbeten från gruva till SAK- verk. Som arbetsfält har de hela LKABs verksamhetsområde.

Underhållsstoppen är ett arbete som kräver mycket focus på att säkerställa att säkerheten följs och att underhållet håller sig inom de uppsatta tidsramarna. Det rör sig om arbeten som renovering och montage av siktar, fläktar, skuthammare med mera och mekaniska arbeten samt projekt som utförs på LKAB Mekaniska med allt från mekaniker, svetsare, svetsansvarig, konstruktion, byggledare och projektledare.

Renovering/nymontage av rullsiktsrullar utförs på LKAB Mekaniska. Kjell Tornefjell utför montaget och ansvarar för att rätt toleranser uppnås på KK4:s rullsiktsrullar som levereras till LKAB.