Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

"Vi kan och fixar pumpar"

Nathalie Hellqvist and Patrik Andersson Junkka. Foto: Jarl Uggla.

​— Vi gillar utmaningen som det för med sig att renovera, och just pumpar som har ett antal både rörliga och tätningsparametrar att ta hänsyn till. Vi har förstås renoverings-kit men det gäller att utvärdera vad som behöver bytas och på så sätt återställa pumpen till ett renoverat nyskick, förklarar Nathalie och Patrik.

Nathalie Hellqvist och Patrik Andersson Junkka ingår sedan några år i ett team på tre personer som renoverar pumpar på LKAB Mekaniska på NIO-området.
 
— Pumpar är en viktig processkomponent och utan dem stannar verksamheten inom LKAB. Vi har ett projekt för att fortsatt utveckla och förstärka kvalitetssäkringen med detta i fokus, säger Erik Selin, platschef, komponentreparationer på LKAB Mekaniska.
 
Både Nathalie och Patrik har arbetat inom LKAB sedan tidigare. Nathalie inom bergförstärkning och Patrik med underhåll, vilket är mycket bra erfarenheter att ha med sig i sina nuvarande tjänster.
 
— Vi har också fina lokaler som borgar för en bra arbetsmiljö tillsammans med trevliga arbetskamrater, så det är roligt att gå till jobbet, avslutar både Nathalie och Patrik.